Областният управител Живка Аладжова спечели дело за спряна обществена поръчка

Областният управител Живка Аладжова спечели дело за спряна обществена поръчка. Решението е потвърдено и на втора инстанция.
Върховният административен съд ОСТАВЯ В СИЛА решението на Комисията за защита на конкуренцията за спряната от Областния управител на Стара Загора обществена поръчка. РЕШЕНИЕТО е окончателно.
Областният управител на Стара Загора Живка Аладжова спечели дело в Комисията за защита на конкуренцията за спряна обществена поръчка, заради нарушения в правилата за оценяване. Делото бе образувано по жалба на софийското ДЗЗД „Добри практики – Стара Загора“ срещу решение на Областния управител, с което се прекратява процедура за възлагане на обществена поръчка.
Искането на ДЗЗД „Добри практики – Стара Загора“ е оставено без уважение от Комисията за защита на конкуренцията срещу решението за прекратяване на процедурата на Областния управител. Решението на КЗК е обжалвано от ДЗЗД „Добри практики – Стара Загора“ пред Върховния административен съд и е образувано административно дело 14826 / 2013. С РЕШЕНИЕ № 16255
от 06.12.2013г. Върховният административен съд ОСТАВЯ В СИЛА решението на Комисия за защита на конкуренцията. Според касационната инстанция решението е правилно и изводите му са обосновани и законосъобразни. РЕШЕНИЕТО Е ОКОНЧАТЕЛНО.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram