Областният се срещна с школски директори

Областният управител инж. Георги Ранов и зам. областният управител Мариана Кръстева присъстваха днес на заседанието на директорите на училища от Старозагорска област, което по традиция се провежда преди началото на всяка учебна година и се организира от Регионалния инспекторат по образование. На срещата присъстваха и представители на РД ПБЗН, на ОД на МВР, на БЧК, на РЗИ и на други институции, свързани със сигурността и здравето на децата.

Инж. Ранов отправи поздрав към преподавателите и им пожела здрава и успешна учебна година. Той изрази надежда, че учителите в Старозагорска област ще продължат с отговорност и любов към своите възпитаници да изпълняват високохуманния си дълг.

Поздрав към присъстващите отправи и г-жа Кръстева. Тя обясни, че Областна администрация ще инициира среща между директори на училища от областта и работодатели в края на месец октомври. Целта на форума е да се изясни от какви кадри и специалисти има нужда бизнесът на Старозагорска област. Така училищните ръководители ще имат възможност да планират за следващата учебна година паралелки с какви специалности е целесъобразно да бъдат разкрити в техните училища.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram