Облагородиха двора на училище „Кулата“

Световният ден на Земята 22 април учениците от 3 а клас на ОУ „Кулата“ отбелязаха със засаждането на нови растителни видове в училищния двор. Идеята се поражда в часовете по предмета Човекът и природата, когато класният ръководител Елена Недялкова разказва за живите организми и средата им на живот. Благодарение на научено в клас и с цел облагородяване на училищния двор с превръщането му в желана зона за отдих, бяха посадени четири туи, закупени от родителите на деца от класа.

Екоакцията за третите ни класове се превърна в традиция, разказва преподавателят Елена Недялкова. В резултат на предишни инициативи на ученици и учители дворът на училището се обогатява с все повече зеленина.

От днес пък грижите за туите ще бъде обща отговорност. Те са изключително трайни и лесни за отглеждане вечнозелени иглолистни дървета. Лесно се поддържат и имат висока устойчивост на замръзване.

За децата остава нагледният урок за споделеното наследство и осъзнаването на необходимостта от чиста и зелена среда, в която да растат.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram