Обвиниха жена, шофирала за втори път тази година на амфети

Районна прокуратура – Стара Загора привлече като обвиняема Р.Г., на 37 г., за това, че на 11.10.2023 г. в гр. Стара Загора е управлявала моторно превозно средство, след употреба наркотични вещества – амфетамин и метамфетамин, установено по надлежния ред с техническо средство, като деянието е извършено повторно. Престъплението е квалифицирано по чл. 343б ал.4, вр. с ал.3, вр. с чл.28 ал.1 от Наказателния кодекс.

На 11.10.2023 г., в 2,25 ч. Р.Г. била спряна за проверка от патрул на полицията. В автомобила била сама. При тестване с техническо средство уредите отчели отрицателен резултат за алкохол и положителен за амфетамин и метамфетамин. Р.Г. отказала да даде кръв за химическо изследване. Автомобилът, който е управлявала, е иззет.

Р.Г. е криминално проявена и осъждана за кражба и притежание на наркотични вещества. През май 2023 г. е била осъдена за управление на автомобил след употреба на наркотично вещество. Настоящото престъпление е извършено в изпитателния срок на това осъждане и при постановяване на осъдителна присъда, тя ще изтърпи и отложеното наказание.

Р.Г. е задържана за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Предстои Районна прокуратура – Стара Загора да внесе в съда искане за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Р.Г.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram