Номинации за Надежда Цанова и „Академия Роза“ в анкетата Музикант на годината

До 31 март 2024 г. слушателите на Българското национално радио ще имат възможността да определят с гласуване носителите на награди в анкетата „Музикант на годината 2023“ на предаването за класическа музика „Алегро виваче“ на програма „Хоризонт“. 

Казанлъчанката Надежда Цанова отново е в номинациите за Музикант на годината. Пианистката е сред първите възпитанички на музикалния педагог Елена Юлиянова и ШИ „Емануил Манолов“. Надежда Цанова е магистър по пиано в НМА „Панчо Владигеров“. В 2011 г. започва специализация в Кралската консерватория в Брюксел, Белгия, под ръководството на проф. Боян Воденичаров и паралелно с това завършва и „Schola Cantorum“ в Париж. Там е отличена с най-високото отличие за концертиращ пианист – „Diploma Di Concert“. Има стотици изяви на престижни сцени.

Уникалният проект „Академия Роза“ – лятна академия в гр. Шипка също е номиниран за ежегодните награди в 33-тото издание на допитването. „Академия“-та води своето начало от 2021 г. и вече трета година е ежегодна сцена за изява на млади хора, посветили таланта си на класическата музика. Един от прекрасните музикални ментори в Академията, валдхорнистът Красимир Костадинов, също е сред номинираните в категория “ Музикален педагог на годината“.

Можете да подкрепите номинациите, като гласувате тук:

https://bnr.bg/horizont/page/muzikant-na-godinata

До 20 февруари всеки участник в класацията можеше да направи по едно предложение в пет различни категории: Музикант на годината; Млад музикант на годината; Ансамбъл на годината; Музикален проект на годината; Музикален педагог на годината.

След обобщаване на подадените 258 валидни предложения се включи и специализираното жури, което определи номинации в петте категории.

В третия етап всеки слушател ще може да избира измежду номинираните музиканти, ансамбли и проекти, а онези от тях, които са подкрепени с най-много гласове, ще бъдат обявени за победители в анкетата на специална церемония. Датата ще бъде обявена допълнително след края на гласуването.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram