Нов слух – неуспелия спасител на КТБ Сукманджиев, купил Vivacom

Нов слух циркулира в медийното пространство относно собствеността върху Vivacom – консорциумът LIC33, който сам официално се обяви за новия собственик на телекомуникационната компания, е бил придобит от Никола Сукманджиев. Официално потвърждение на тази информация няма.

На  пощата в редакцията на Presstv.bg дойде съобщение от поща в gmail, в което се твърди, че Сукманджиев мобилизирал партьори от Ватикана, Азия и Русия с амбиции да създаде крупен икономически феномен в България, а в личен план да стане българският Сорос.

Кой е Сукманджиев – роден е в казанлъшкото село Енина. Завършва  „Международни отношения“ в Университета на Малта, и преподава в същата катедра. Той беше едно от имената, сочени като спасители на КТБ и ТБ Виктория. От БНБ признаха, че Сукманджиев е изпратил писмо с предложение за преструктуриране на двете банки, но според централната ни банка това не били сериозни намерения. Към писмото нямало и допълнителни документи, които да гарантират казаното в него и най-вече дали кандидат-инвеститорите отговарят на законовите изисквания да бъдат акционери в кредитна институция.

Ето и цялото писмо без редакцияLIC33 по информация на осведомени источници е придобита днес от консорциума Сукманджиев. Никола Сукманджиев е потвърдил интерес да изкупува всички активи от КТБ, а така също да купи лиценза на банката в партньорство с водеща азиатска финансова институция. Финансовите ресурси на инвеститора ще атакуват и отслабващата империя на Пеевски и обръчите на ДПС. Потвърдена бе информацията, че след неуспешния опит да влезе в банката през Ноември миналата година, Сукманджиев е мобилизирал партьори от Ватикана, Азия и Русия с амбиции за зараждането на крупен икономически феномен за България, а в личен план да бъде Българският Сорос.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram