Нов комичен термин измисли Общината

В дневния ред на утрешното заседание на Общинския съвет в Казанлък е включена точка, в която от общинска администрация е сътворила нов термин. Поканата е разпратена на старейшините и публикувана в интернет с комичната грешка. Вместо публично-частно партньорство техническа грешка вероятно е превърнала термина в публично-мастно.

Почти не ни се иска да вярваме, че е изобретен от чиновниците нов вид партньорство, произтичащо от мас ли, от маси ли, от мастно или прочие друго словообразуване.

Възможно е всичко, тъй като в Община Казанлък за последните четири години мандат механизмът на публично-частното партньорство не е ползван. В официалния сайт на администрацията стои само дефиницията: „Публично-частното партньорство (ПЧП) е водещ инструмент за реализацията на инфраструктурни проекти в цял свят. Необходимостта от развита публична инфраструктура, като двигател на икономическото развитие на страната, и ограничените бюджетни средства за нейното изграждане и поддържане, са основните предпоставки за възникването и разпространението на тази форма на сътрудничество между публичните органи и частния сектор.“

Този  „водещ инструмент за реализацията на инфраструктурни проекти в цял свят“ е познат и прилаган в цял свят, но не и в Казанлък. Откъдето следва да оправдаем чиновниците, че дори не могат да изпишат наименованието му правилно. Но какво ги е еня масите.

publ

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram