Ново признание за старозагорския кмет

                             

Кметът на община Стара Загора Живко Тодоров получи приза „Поддържане и развитие на спорта“ във второто издание на конкурса „Кмет на годината“.

Това стана на тържествена церемония в НДК където бяха раздадени награди в 8 категории – „Успешно привличане на инвестиции“, „Усвояване на евросредства“, „Опазване на околната среда“, „Развитие на туризма“, „Адекватна реакция при криза“, „Поддържане и развитие на спорта“, „Осигуряване на условия за отглеждане на деца“ и „Кмет на годината“

„Благодаря на организаторите, че за втора поредна година провеждат конкурса. Така виждаме добрите практики от съседните общини, което ни помага да бъдем по-добри“, каза по време на награждаването кметът на Стара Загора.

За пръв път финалната оценка и победителите се определят от Експертна комисия от представители на научни, стопански и обществени институции. Право само на един глас има и всеки градоначалник, за да избере най-достойният за награда свой колега.

Конкурсът има за цел да постави във фокуса на общественото внимание активността на българските кметове от всичките 264 общини в страната, техните добри постижения и полезни практики за изминалата календарна година.

През 2013 г. Живко Тодоров спечели приза „Кмет на гражданите“.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram