Нови успехи в изкуствата и в спорта в ОУ“П. Хилендарски“

Нови успехи в изкуствата и в спорта за възпитаниците на ОУ „Паисий Хилендарски“ в Казанлък.

Последните дни от ваканцията се оказаха много успешни за част от учениците.

Божидара Деребеева от 5.а клас спечели два златни медала на провелия се Международен турнир по художествена гимнастика за Купа „Диляна“, гр. Пазарджик. Съчетанията й с обръч и лента впечатлиха особено много журито, което я постави високо на почетната стълбичка.

В същия турнир със своите съотборнички златен медал спечели и Емануела Пенчева от 2а клас. Треньори на момичетата от Спортен клуб по художествена гимнастика „Розова долина“ са Марияна Ламбова и Милена Калайджиева.

Дея Овчарова от 3.б клас също се завърна със златен медал от Държавното първенство по таекуондо, проведено в гр. Дупница. Дея се състезава за Спортен клуб по таекуондо „Кентавър“ с треньор Николай Богданов.

Не е изненада спечеленият златен медал от Илона Георгиева от 6.а клас в Национален конкурс за млади изпълнители на популярни песни „Звездици за Лора“, гр. Свищов. Със своя професионализъм, придобит от множество участия и завоювани призови места на песенни конкурси, Илона спечели сърцата на жури и публика. Неин вокален педагог е Милена Иванова. Събитието събра в крайдунавския град над 100 млади таланта от цялата страна, които в рамките на три дни се състезаваха за приза най-добър изпълнител. Конкурсът „Звездици за Лора” е в памет на Лора Николова, която загина във водите на река Лим на 4 април 2004 година.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram