„Нови спомени с ухание на рози“ събира в Казанлък таланти от цялата страна

Проект „Нови спомени с ухание на рози“, уникален и единствен в България, прославя красотата на роза Дамасцена – емблемата на страната ни и славата на розовото масло по света. Поредното предизвикателство пред Румелия и Глория и тяхното артистично място, вдъхновяващо и заредено с творческа енергия – ART ROOM.

Проектът „Нови спомени с ухание на рози“ ще осъществи 10 работилници, включващи по 10 деца, които ще изобразяват роза Дамасцена с различна техника. „Имаме работилници по графика, моделиране, плетене на една кука, рисуване на роза с акварелни моливи, с пастели, върху керамика, стъкло, камък и коприна, разработване на роза от хартия. Поканили сме за участие деца от школи по рисуване и училища от различни градове – Карлово, Попово, Русе, Горна Оряховица, Хасково, Кърджали, Гурково, Габрово и от Казанлък. Творческите работилници ще се провеждат в пространсвото на Арт Стаята, а когато позволяват и на открито, в обекти, свързани с историята на роза Дамасцена“, разказва Румелия Гочева.

Вече е факт първата от десетте работилници – Плетена роза. Участници в нея бяха ученици от НУПИД „Акад. Д. Узунов“, Казанлък. Следващите работилници ще бъдат реализирани през юни и юли.

Проектът „Нови спомени с ухание на рози“ е реализиран с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура“.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram