Нови проекти пред талантливите „искрици“ на Стефка Денева

ВГ „Искрица” към НЧ „Искра” с ръководител Стефка Денева е победител в първия кръг на радио – конкурса за деца – изпълнители „Щуротека в ефира” , който бе на 23 февруари миналата седмица. Тази седмица малките искрици ще продължат да се състезават във втори кръг с всички победители. Казанлъчани, които имат отношение към музиката и детското творчество, отново могат да дадат своя глас за децата на „Искрица” на сайта на БНР – за ,,Щуротека.
Ежедневната упорита работа във ВС „Искрица” е винаги обвързана с много и много интересни творчески проекти. Конкурсните участия за талантливите казанлъшки деца не са самоцел, те и възпитават, разказва вокалният педагог Стефка Денева. Деца на студията участват в различни концертни прояви по различни поводи в Казанлък. Ново предизвикателство за „ искриците” е за първи път участието им в известния международен конкурс „Златната монета” , който се провежда в Болоня.

Пет деца имат потвърждение за участие във втори кръг, очакват се резултатите за финалите. Предстоят и още участия на децата в конкурси на Националното радио. Интересна е работата с всички възрасти във ВС „Искрица”, пояснява ръководителят й.
ВГ „Искрица” е един от символите на Казанлък. Едно име утвърждавано в продължение на 20 години. В репертоара на студията са присъства разнообразна музика – естрада, популярни евъргрийни, френски шансони, италиански шлагери и поп песни.
От създаването си до днес децата от студията са носители на призови награди от национални и международни фестивали в България и чужбина.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram