Нови оферти към безработните младежи

Представители на Европейския информационен център Европа Директно – Стара Загора, съвместно с казанлъшката Дирекция „Бюро по труда“, организираха информационна среща с безработни младежи. Те бяха запознати с възможностите за работа в страните членки на ЕС, както и с правата на гражданите и потребителите, като част от общността.
28,3% са безработните младежи в България, като данните са за 2013 година. На фона на този висок процент на безработица сред нереализиралия се потенциал на обществото, Европейските служби за заетост предлагат множество оферти за работа в чужбина, като разбира се, най-често търсени са сезонните работници. 900 са обучените специалисти в страните от ЕС, над 20 са те в България, обслужващи EURES мрежата. Пенка Пъдарска, като съветник на EURES, базирана в Казанлък, отговаря за офертите, идващи от Щвейцария и Словакия.  Занимава се с подбор и интервюта на хората, които кандидатстват по обявените оферти от Европейските служби за заетост.
Освен актуалното в момента предложение към тях –набиране на млади жени за работа в Испания за бране на Ягоди, към безработните младежи отворена от 2015 година ще бъде още една оферта на Агенцията по заетостта – за детегледачки в Щвейцария. Всички нови предложения за работа в чужбина са качени и на сайта на АЗ.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram