От утре влизат ограничителни мерки и за област Стара Загора

Нови ограничителни мерки влизат в сила в област Стара Загора от 16 март заради високата заболеваемост от КОВИД -19, стана ясно от среща на Областния медицински щаб. 

Мерките са в следствие на това, че област Стара Загора прескочи прага от 300 случая на 100 хил. население на 14 дневна база„, съобщи областният правител Гергана Микова.

В срок от 2 седмици считано от 18 март учениците от 5 до 12 клас преминават на дистанционно обучение. Всички извънкласни занимания, които са свързани с групови събирания също отпадат заради необходимите изисквания за спазване на меркитеНеприсъственото обучение се отнася и за висшите учебни заведения с изключение на практическите занятия. Отлагат се и всички конферетни и конгресни мероприятия. Препоръчва се на работодателите, които имат възможност, да пуснат служителите си на дистанционна работа. Спортните мероприятия са без публика. Засега остават плановите плановите операции, като към момента 74 процента е средната заетост на легловата база в болниците на територията на област Стара Загора, каза още Гергана Микова.

Според данните на областния щаб, 80% от заразените в региона са с новия английски вариант на вируса. 

БНР

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram