Нови младежки инициативи през седмицата

Петък е последният ден, в който в обявената от МЦР „Взаимопомощ“ Европейска младежка седмица от 11:00 -13:00 ще бъдат провеждани индивидуални консултации в демонстрационен евродеск център. Мястото е Клуба на доброволеца на ул. „Искра“ 22.Гражданите ще могат да се запознаят със същността на програма Еразъм +, Еропейската доброволческа служба, проектите на доброволци, пристигнали в България от други държави, а и с новите 12 младежи, които ще работят по проекта за организиране на Екофестивал „Копринка“. Сред тях са румънката Александра и Джовани от Италия. Те ще подготвят заедно Вечер на Румъния и Италия, която ще се състои на 22 май.
Чаровната Нкиру от Испания и нейните сънародници Енкорни и Карлос пристигат в страната ни по линия на новия проект на „Взаимопомощ”. Денят на Испания на 9 юни ще бъде осъществен със съдействието на испанското посолство. Участие в деня на Испания ще вземат младежите от „Юнайтед Авангард Артист“ със създаване на специална арт инсталация.
В програмата за Деня на Испания ще участва културното аташе на Испания, който ще открие обновената „Стена на доброволчеството”в Казанлък,  след което с любезното съдействие на домакините на Взаимопомощ и със съдействието на Община Казанлък ще се организира среща с представители на културните институции.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram