Нови изяви за доброволките на „Взаимопомощ“

В заключителни събития от програмата на СНЦ „МЦР – Взаимопомощ” по повод 10-та годишнина на организацията участваха двете доброволки от Швеция и Германия, работещи по програма „Европейска доброволческа служба”. 22-годишната Аманда Одел от Швеция и 20-годишната германка Франциска Хохе представиха своята дейност, наблюдения и впечатления от 8 месечната им работа в България и пребиваването  им в Казанлък пред възрастните хора от Дом №1 „Маргарита Асебо”. Двете момичета разказаха за Европейската доброволческа служба и родните им страни. Преди това те направиха подобна презентация и пред възрастните хора от дом  №3 в Казанлък, разказва инж. Мария Славова, ръководител на младежката организация „Взаимопомощ”.

Двете доброволки Аманда и Франциска работят успешно и с децата от Дневния център за деца с увреждания в Казанлък. Само преди дни на поредна среща с малчуганите и персонала на Дневния център показаха късометражен филм, разказващ за живота на хората с увреждания, направен в България, с примери от живота на европейските държави, които представят младите доброволки.

Последното събитие от ноемврийската програма на младежката организация „Взаимопомощ” е тази събота, на 15 ноември. Казанлъчани ще дарят книги за разкриването на библиотека при НЧ „Възраждане -2014” в с. Бузовград.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram