Новини от вас: На метри от празника е пълна кочина (видео)

В 9:55 часа днес живеещи в района на паркинга зад кино „Искра“ в Казанлък подават жалба на телефон 112 за безобразието, което от няколко дни се наблюдава на този паркинг: голямо количество бусове и каравани, които са на търговците, дошли за базара в центъра на града. Те са настанени за времето на базара в това пространство, където няма дори химическа тоалетна, а за нуждите си ползват храстите.

Жалбата е поредната, всяка година казанлъчани се оплакват и пред полицията, и пред общината от „кочината“, в която се превръща паркинга.

Пред Пресс ТВ хората разказаха, че 10:24 ч. днес полицейски екип се е отзовал на сигнала им, колкото да констатира, че няма нередности. Единственият начин, според органите, е собственикът на заграден парцел до паркинга, използван също за тоалетна, да се жалва официално.

„Питаме морално ли е? На нас ни взимат за паркинг, затова че живеем на центъра, по 240 лева на година. Тези бусове повечето са с инвалидни номера, но не спират на обозначените за това места. Има поставени камери, но никой от общината не се е заел да прегледа записите и да види безобразието. Всяка година подаваме жалби. Това не е празник, това е кочина“, споделиха хората, надявайки се празникът да е всички хубав и приятен, а не с мирис на тоалетна.  

Казанлъчани признават, че с ужас очакват всяка година Празника на розата и са възмутени от организацията на базара, но остават нечути. 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram

One thought on “Новини от вас: На метри от празника е пълна кочина (видео)

  1. Не смятаме за нормално да се спи в кола на улицата. За поредна година на ул.Алеко Константинов е застопорен един бус на търговци със сергия. Хората спят в буса, а къде ли ползват тоалетна, освен в близките треви зад заключения контейнер на частната поликлиника. Озадачени сме за безхаберието относно кабела по земята от буса до сергията на ул.Скобелевска.

Comments are closed.