Нова сграда на Домашния социален патронаж в Мъглиж

По време на тържествена церемония, кметът на община Мъглиж откри нова сграда на домашния социален патронаж в Мъглиж. Помещението е изключително модерно и ще обслужва над 100 възрастни хора и е част от дългосрочен проект и политика на общинското ръководство в Мъглиж. Новата сграда ще функционира в село Ягода.

Обновеният социален патронаж, ще обслужва 110 възрастни хора на територията на цялата селищна система на община Мъглиж, като в него работят 10 служители. Церемонията по откриването на сградата се превърна в истинско събитие в Ягода, в което се включиха, певчески и фолклорни танцови състави. Самата сграда е реконструирана и оборудвана изцяло с общински средства, които възлизат на почти 90 хиляди лева. Това е нашият жест към възрастните хора и отношението на общината, към хората, сподели при откриването кметът на общината Господин Господинов.

Господинов съобщи, че общината работи по редица социални проекти, голяма част от тях са насочени към оказване помощ на възрастните и немощни хора. Един от проектите, чието финализиране предстои, е по схемата „Помощ в дома“ и ще обхване нуждите на населението в цялата община, предоставяйки ги директно в домовете. Чрез реализирането на проектите се разкриват и нови работни места. Домашният социален патронаж в Мъглиж функционира от 1990-та година, сподели директорът на дирекция „Социални дейности и здравеопазване“ Рада Гоцкова. Тя съобщи, че се подготвя проект, благодарение на който, общината ще може да закупи допълнително автомобили за дейността на социалния патронаж.

Г. Манев

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram