Николай Терзиев: „ Вашите проблеми и вашата работа касаят духовната „храна” на хората от общината и са от изключително значение”

„ Вашите въпроси и вашата проблеми касаят духовната „храна” на хората от общината и са от изключително значение”, с тези думи се обърна кандидата на БСП лява България за кмет на Община Казанлък Николай Терзиев към представителите на читалищата в Общината, уважили поканата му за една съвместна работна среща.

Тя продължи повече от два часа и постави на масата редица проблеми в читалищния сектор.

Изслушвайки читалищните дейци, Терзиев отчете, че тази сфера е разтресена от противоречия и има редица проблеми, които пречат за нормалното развитие на читалищната дейност и основната им функция – да бъдат стожери на българщината.

Николай Терзиев декларира пред читалищните дейци, че неговият подход, за разрешаването на тези проблеми няма да бъде оставен в ръцете на общински чиновник, на някой външен за системата човек. Представителите на читалищата ще бъдат основен генератор на решения, на работещи предложения, а не както до сега – просто изпълнители на нечии чужди.

„Като кмет на община Казанлък бих приложил коренно различен механизъм на работа, а именно да превърнем заедно читалищата в една много по-самостоятелна и саморегулираща се система. Вие притежавате достатъчно опит, знания и професионализъм, за да направим тази система работеща.”, допълни още Терзиев.

В заключение кандидатът за кмет на Левицата каза, че никога не би допуснал да се стигне до там, че в Община Казанлък да бъде закрито дори и едно читалище.

„ Както преди Освобождението, така и днес, читалищата продължават да възпитават в дух на патриотизъм, родолюбие, национална принадлежност и усет към красивото и доброто.”, каза Терзиев.

Предизборен щаб на БСП лява България

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

DSCN2673 (1)

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram