Не само че останахме блокирани в автобусите на пътя, не ни върнаха и парите!

Пиша, за да изкажа възмущението си от организацията на община Казанлък за националния празник на 3-ти март. Най-вече от организацията на движението.
Аз бях един от пътуващите с автобусите организирани от общината. Беше казано много пъти, че автобусите ще се движат до самият връх, и че ще бъдат пропускани от полицейските постове, а автомобилите, ще бъдат спирани от полицаите.
Е, лошата организация се видя още в началото – нашият автобус тръгна с час закъснение.
Шофьорът ни даде касови бележки. Имахме избор – да си вземем еднопосочен или двупосочен билет. Всички си взеха двупосочни.
Когато стигнахме до самият край на град Шипка, имаше 3-ма полицаи, регулиращи движението и отбиващи всички автобуси.
Автобусите ги отбиваха, но колите преминаваха свободно!
Това доведе до недоволството на всички, пътуващи с автобуси. Излязохме от автобусите и направихме блокада на пътя. Разговаряхме и с полицаите, които само повтаряха „Не сме виновни ние, така ни наредиха“.
Блокадата продължи, докато не се появи конвоя на ВИП персоните.
Г-жа Галина Стоянова разговаряше с някого, а после един от тримата полицаи ни каза, че ако пропуснем кортежа на г-жа Стоянова, то автобусите ще преминат веднага след него (вече бяхме стояли там около половин час). Блокадата беше премахната веднага!Но познайте какво- автобусите седяха там още час – час и половина, а полицаите избягваха снимащите ги хора.
В това време леки автомобили пак бяха пропуснати…
В крайна сметка, под натиска на хората, автобусите потеглиха, но заради многото пропуснати автомобили движението беше затруднено и изминахме само 3-4 км (от 14-те километра до върха). Шофьорът каза, че няма да ни закара и обръща. Споровете с него не дадоха резултат. И парите не си получихме (нищо ,че бяхме платили за транспорт в 2-те посоки). В крайна сметка ние и много други изкачихме върха пеша.
Студент от Казанлък, един от многото разочаровани от организирания превоз на Община Казанлък за тържествата на Шипка

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram