Нетрадиционно откриване на джаз фестивала планират организаторите

Първият по рода си джаз фестивал ще се проведе в Казанлък от 28 до 30 август, като част от програмата на Празниците в Долината на тракийските царе . Идеята за форума е на преподавателя в музикалното училище „Христина  Морфова“ в Стара Загора Надя Тончева,  в по-ранни години част от квартет „Траяна“. Тончева е музикален директор на проявата. Сцената на площад”Севтополис”е мястото, което ще събира почитателите на джаз и поп музиката в късните часове на деня.
В три фестивални вечери – на 28, 29-ти и 30-ти август, в централната част на Казанлък свои концерти ще изнесат Ангел Заберски- син и неговото трио, Васил Петров, Стоян Янкулов- Стунджи, Веселин Василев- Еко, Васил Пармаков- пиано, казанлъчанинът Борислав Ясенов – флейтист №1 на България,  китаристът Живко Велев и др. популярни музиканти.
По атрактивен начин ще започне първият от поредицата концерти. Тази вечер от 18:00 часа музикантите от „Ройъл дикси бенд“ ще презентират своята музика, обикаляйки по маршрута на атракционното влакче, което ще акустира с тях на пл. „Севтополис“. Техният концерт започва от 20:30 часа.
В двете фестивални вечери концертите ще са общо 4. Идеята на организаторите е джаз форумът да стане традиционен за края на август в Казанлък.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram