Непочистените улици и тротоари се превърнаха в ледени пързалки за пешеходците

Независимо от усилията на Общината да почисти и опясъчи улиците и заледените троатари в града, падането върху земята е риск, който пешеходците задължително поемат, тъй като местата за придвижване, особено в по-отдалечените от централната част на града зони, са превърнати в ледени пързалки. Независимо дали става дума за училища, детски заведения, обществени сгради или автобусни спирки, ледът е сковал почти целия град.
Минусовите температури в последните дни са причина за тази неприятна ситуация, предизвикана от ненавременното отстраняване на снега след края на валежите.
По информация на синоптиците, през следващите седем дни зимата ще властва с пълна сила над страната. Утре средиземноморски циклон ще донесе нови валежи от дъжд и сняг, а в четвъртък, петък и събота времето ще остане зимно, с отрицателни температури през нощта и положителни през деня в
Южна България, където снежната покривка ще започне да се топи. Зимната обстановка се очаква да създаде още работа за общинските служители, както и за старозагорската фирма, отговорна за почистването на улиците в Казанлък.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram