Нека заедно да помогнем на Маги!

Благотворителният концерт  е  на 20-ти ноември от 18:30ч.

Читалище „Искра” и приятели организират  благотворителен концерт  в подкрепа лечението на казанлъчанката Магдалена Веселинова Стоянова, майка на две деца,  която се бори за живота поредна година.  Диагнозата й е муковицидоза.

Маги, както я наричат близки и приятели, е в листата на чакащите за трансплантация на бял дроб. Лечението е изключително скъпо, в по-голямата си част се поема от семействата на болните, които все повече се обезверяват от липсата на възможност за лекуване. В България няма лекари, които да извършат животоспасяващата операция. Само стойността на лекарствата й за един месец възлиза на 1000 лева. Тя е една от 15-те чакащи за трансплантация, но за момента държавата не и дава шанс. Шансът са добрите хора.

Нека заедно да помогнем на Маги! В благотворителното събитие под този надслов  ще участват Сестри Диневи, Група „Грамофон“, Стоян Петров, Нелина Георгиева, Киара-Н, БТЦ „Грация“, състави от Читалище „Искра“ и др. Поканите във формата на красиви сърца, се продават на касата на Читалище „Искра“ срещу  5 лева. Всеки, който закупи покана се присъединява към числото на приятелите на Маги, организирали благотворителната проява.

Концертът „Заедно за Маги” е  на 20-ти ноември от 18:30ч. в Читалище „Искра”. Преди началото ще бъде организиран и благотворителен базар, който ще се проведе в читалищните фоайета. Няма ограничения относно това, с което желаещите за благотворителност искат да се включат. За участие в базара – звънете на телефон: 0897635626.

НЧ „Искра-1860“

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram