На 27 септември да гласуваме за „Долината на тракийските владетели“!

Четири пункта с компютри и интернет ще бъдат на разположение на гражданите на 27 септември, за да имат възможност да гласуват във финалния етап на националния вот за „Чудесата на България“.

До 3 октомври 2012 г. всички българи могат да участват в избора кой културно-исторически обект от материалното и нематериалното наследство на България заслужава да бъде под закрилата на ЮНЕСКО, като част от световното културно наследство.

В този последен етап на гласуването участват първите 10 обекта и традиции, подкрепени на първия етап от компетентни експерти в областта на културно-историческото наследство, тези обекти, събрали най-много гласове от м. юли досега.

Сред топ 10 на чудесата на България е и „Долината на тракийските царе“, разположена на територията на община Казанлък. Този уникален комплекс от арехологически обекти има огромна културно-историческа значимост за нашия регион и за нашата страна.

Кандидатурата на „Долината на тракийските царе“ за ЮНЕСКО е внесена в Министерството на културата и ще бъде разгледана по време на пролетната сесия през 2013 на Световната културна организация.

На 27.09.2012 г., по повод Световния ден на туризма, Община Казанлък, организира масова кампания за гласуване и подкрепа на нашата кандидатура – „Долината на тракийските царе“, която в момента е на 5-та позиция с 9% подкрепа.

Всички желаещи да дадат своя вот онлайн, за да подкрепят кандидатурата на Казанлък, могат да направят това, като гласуват на сайта на Община Казанлък www.kazanlak.bg

или на http://www.bgchudesa.com в раздела „Материално наследство“ чрез своя личен имейл, а после да потвърдят своето гласуване отново на полученото съобщение.

За целта ще бъдат открити няколко отворени пункта за гласуване с достъп до компютър с интернет връзка.

В град Казанлък това са Общински информационен център на ул.“Искра“ №4; Библиотека „Искра“; Община Казанлък – Стая №33 / до Информационен център/; Художествена галерия – Казанлък.

На 27 септември на площад „Севтополис“ ще бъде инсталиран компютър с мобилен интернет, така че всеки гражданин може да даде своя глас за уникалния тракийски комплекс, буквално в движение. Служители на община Казанлък ще оказват помощ и съдействие на хората, които искат да се включат в тази родолюбива инициатива.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram