На 24 май в ХГ „Св.св. Кирил и Методий“ ще се проведе празнично утро за всички училища

В съответствие с решение, взето на съвместна среща на Министерството на образованието и науката, МВР, ЦИК и НСОРБ относно съвпадението на изборите за Европейски парламент, честването на Деня на славянската писменост, българската просвета и култура и традиционните абитуриентски балове, днес кметът на община Казанлък Галина Стоянова се срещна с директорите на средни училища на територията на общината. Съгласно решението, свободен достъп до дворовете на училища ще има на 24 май до 13.00 часа, а на 25 май няма да има достъп до сградите, предвид разполагането на избирателни секции в тях в деня на изборите.

Оказа се, че от 9 средни училища в Казанлък, само в две абитуриентите имат традиция да се събират в двора на училището преди бала, а ПГ по строителство тази година няма абитуриенти.

На 24 май сутринта от 10.00 часа в двора на Хуманитарна гимназия „Св.св. Кирил и Методий“ ще се проведе празнично утро. В него ще вземат участие ученици от всички казанлъшки училища заедно със знаменните групи. След което празничният парад ще се отправи към пл. „Севтополис“, където ще има концерт по случай Деня на славянската писменост, българската просвета и култура.

Осем са казанлъшките училища, които изпращат абитуриенти през 2014 г. Абитуриентите випуск ‘2014 в Казанлък са 559.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram