На търговско изложение в Берлин представя продукцията си розопроизводител от Гурково

Единадесет български фирми и производители представят своя продукция  на най-старото търговско изложение в Европа – „Зелена седмица“ в Берлин.  Събитието привлича посетители от над 70 държави, което е отлична възможност за представяне и популяризиране на широк спектър от български земеделски продукти, храни и напитки. Изложението се открива на 19 януари, като в него страната ни ще участва за 33-ти път с национален щанд.

От района на Стара Загора за втори път своя продукция на „Зелената седмица“ в Берлин ще представи розопроизводителят  Петър Симеонов, съобщава Радио Стара Загора. Заедно със своето семейство, Симеонов отглежда розови насаждения в района на планинското градче Гурково от над 30 години. 

На миналогодишното изложение в Берлин интерес към продукцията му бе проявен от чешка фирма за производство на шоколадови бонбони.  Замисълът на компанията бе да влага розов цвят в своите шоколадови изкушения. “ Предстои ни отново да се срещнем, клиентите направиха своите проучвания. Надяваме се скоро да достигнем до договор“, коментира Симеонов пред медията.

Източник: Радио Стара Загора

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram