Нашенец-муле хванат с 2 кила хероин

34-годишен казанлъчанин е бил закопчан на пункта Капитан Андреево с повече от два килограма хероин миналата седмица. Наркомулето било опасано около кръста с 2,093 кг от белия прах, когато било сгащено от митничарите. Това пише пловдивското издание „Марица”.

Милен Филипов Христов от Казанлък бил с двойно гражданство – българско и турско, и  пренасял дрогата от Одрин за Атина по поръчка на 47-годишен турчин. Нашенецът имал намерение да премине границата между Турция и Гърция на митническия пункт Пазаркуле-Кастанес, но наводнението в Одрин през миналата седмица го отклонило и принудило да влезе у нас. На митничарите от ГКП Капитан Андреево се сторило, че казанлъчанинът с автомобил „Ауди” А3 е тревожен и те го проверили по метода „анализ на риска”. Така открили четирите пакета, намотани като пояс около мулето.

Агенти на ДАНС дни по-късно закопчаха зрелищно в двора на МБАЛ-Хасково 47-годишния гражданин на Република Турция. Той бил повален и арестуван пред Спешното отделение там, разказаха очевидци пред Марица.бг.
Задържаният мъж е поръчител на заловена пратка от 2,093 кг . След задържането на Милен Христов службите ни успели да убедят поръчителя да дойде да си вземе пратката от Хасково. Това най-вероятно станало  и със съдействието на мулето от Казанлък.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram