Национален празник = почивка

Националните  и официални празници на България  през последните години, се превърнаха не в дни на националната ни гордост, спомен за славната и борбена българска история, почитане на християнските ценности, а в два, три или четири почивни дни!

Поредното доказателство за изкривеното национално самосъзнание е многохилядното изселване на българите в дните около 6 септември,  деня на Съединението на Княжество България и Източна Румелия.

Предпочитаме да планираме почивки по време на националните празници защото:

-не може да си починем?

-имаме пари за харчене?

-нали са почивни дни?

Който и отговор да се посочи, отбелязването на официалните празници, които са част, не просто от българската история, а и от настоящото ни национално самочувствие са показателни за единението на българския народ.

Не случайно в тези дни не се работи. Идеята е тогава, около 3 март, 6 и 22 септември, Бъдни вечер, Рождество Христово, деня на българската просвета и култура – да не забравяме, да отдадем почит, да покажем смирение и сплотим семействата си.

Сплотяването, очевидно става, но на чаша узо в Гърция, в пленителната атмосфера на сезонните курортни намаления, за които четем повече, отколкото няколко реда за поредният официален и национален празник.

Та, честит празник Българи и Наздраве за почивните дни!

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram