Национален ден на шефа

16 октомври в САЩ отбелязват Националния ден на шефа. Пустите американци – за всяко нещо си имат празници, даже за това НЕЩО, което много често ви къса нервите, реже заплатата и притеснява в почивните дни.

Ако вашите шефове понасят хумор, поздравете ги!

Традицията за отбелязването на Деня на шефа се разпространява по света. На този ден да си спомним, че да си ръководител на екип е умение – това е работа без почивен ден, шефът носи отговорност за дела, човешки взаимоотношения и срокове по проекти.

Да бъдеш шеф, не е само високата заплата. Това е отговорност, изисква голяма трудоспобност и търпение.

На този ден можем да благодарим на нашия началник за това, което сме научили от него, затова, че ни е подкрепил в труден момент или ни е защитил.

Не знаем как точно се отбелязва този ден в американските компании, но по повод празника в Inc.com има списък с петте навика на “добрите” шефове:

  • Добрите шефове винаги се съобразяват с възприятията на своите служители, тъй като всеки вижда нещата в компанията от своя ъгъл.
  • Добрите шефове се стараят техните служители да се чувстват добре, като ги изслушват внимателно и учтиво.
  • Добрите шефове се интересуват кой какво точно е свършил и какъв е приносът му за компанията.
  • Добрите шефове делегират.
  • Добрите шефове помнят кой какво хоби има, помнят имената на членове на семействата, кой се страхува да лети със самолет.

Опитайте се да си отговорите на въпроса кой от вашите шефове отговаря на всички критерии. Или на част от критериите. Доволни ли сте от отговора? Ние ви пожелаваме от сърце да имате “добри” шефове!

А когато станете самите вие шефове, не забравяйте да бъдете “добър” шеф!

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram