Национален ден на фаст фууд-а

Днес честваме Националния ден на фаст фууд. Похапването набързо, определено не е сред най-здравословните хранителни навици, но пък за това почти няма човек, който да не е опитвал кухнята на фаст фууд, съобщават от foodpanda.

Динамичният начин на живот на нашето съвремие, определя съществуването на ресторанти за бързо хранене. Търсенето към тях се увеличава, а с това и техния брой. Идеята за подобен вид заведения се е зародила още в древността. Концепцията за готова бърза храна за продажба може да се дължи на древните римляни. В много градове, на щандове и сергии, са предлагали топли колбаси, хляб и вино. Хиляди години по-късно, през 1867 г., първият американски ресторант за бързо хранене отваря врати в Ню Йорк – щанд за хотдог на Кони Айлънд! Години по-късно, през 1970 г. американските потребители изразходват 6.0 милиарда щатски долара в заведения за  бързо хранене.

Любопитен факт е, кои са любимите и най-често консумирани храни. Най-голямата международна платформа за поръчка на храна, foodpanda направи кратко проучване. На първо място в класацията е бургера. Той е предпочитана фаст фууд храна, основно сред тийнеджърите между 14 и 16 годишна възраст. Като 60 % от тях заявяват, че го консумират ежеседмично.

На второ място е хот-догът. Той е предпочитан за хора между 18 и 30 годишна възраст. Едва 15% от почитателите му го обичат без нищо. Останалите хора го предпочитат с всички останали екстри – кетчуп, майонеза и горчица. На трето място е пица на парче. Класацията се оглавява от пица 4 сирена, последвана от шунка с гъби. Предпочитана най-вече сред учениците.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram