Настроение в тима на девойките младша възраст преди финалите и балканиадата по волейбол

Василена Папанова, Диана Казакова и Златена Салабашева вече се присъединиха към тренировките на момичетата на ВК „Казанлък“, които се подготвят за последния си турнир от първенството тази година за девойки младша възраст – финали, които ще се играят в Казанлък съвсем скоро. Младите волейболистки бяха част от девическия национален отбор по волейбол на България, момичета, родени през 1998 и 1999 година, който изигра успешен турнир в Чехия за селекции Олимпийско звено от шест държави в Европа. Старши треньор на момичета е Десислава Величкова, а в делегацията на БФБ бе и изпълнителният директор на тима от Казанлък Деко Григоров.
Младите волейболистки от Казанлък поставят добра оценка на представянето си и второто място на отбора в Чехия, като са уверени, че при следващия сблъсък със силния тим на Русия ще направят всичко по силите си да обърнат мача в наша полза.
Национална селекция на България за момичета 1998 и 1999, част от които са трите казанлъчанки, се води от треньорката на Олимпийски надежди Десислава Величкова и опитният специалист Стоян Гунчев. Тя събра за подготовка млади волейболистки, които могат да попаднат в националния ни отбор за девойки младша възраст догодина. България е домакин на Европейското първенство 2015 за девойки, като организацията на Еврофорума ни дава директно класиране. Турнирът в Брецлав бе първо изпитание за тези момичета за настоящия сезон, като подготовката ще продължи и впоследствие. Балканиадата през юли е в Казанлък (24-27 юли).

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram