Налагат глоби на всички, отговорни за замърсяването в квартал „Кармен“ – Снимки и Видео

Поредна акция по почистването на отпадъците и замърсяването край блока в квартал „Кармен“, ромската махала на Казанлък, е предприела Община Казанлък. От вчера до сега са извозени 75 тона битов отпадък с 43 курса, съобщи управителят на Общинското предприятие за комунални дейности и поддръжка на инфраструктурата Теменужка Люцканова. Вероятно и утре работата на терен за работниците по чистотата ще продължат, тъй като ситуацията отново е критична, по думите на Люцканова.

В момента тук е съсредоточен целият ресурс на звеното – 2 багера, 4 самосвала, 2 контейнеровоза, както и камион за сметосъбирането, за да бъде почистен района. За пореден път сме свидетели на безотговорно поведение, ще бъдат наложени и повсеместни глоби на хората от блока, съобщи Люцканова. Притеснителното и крайно обидното обаче е отношението към служителите на Общината. Виновните за мизерията около блока отказват да им бъдат написани фишове, подигравателно е и поведението им към дейностите по почистване и спрямо работа на екипите. Продължава изхвърлянето на отпадъците извън контейнерите, което е практика от години, напук на усилията да се въведе ред и поддържа квартала в чист и приветлив вид.

„Не оценяват какво прави Общината за тях и какво ни струват всички тези усилия. Безобразно е отношението към чистотата“, каза още Теменужка Люцканова.

Трупането на отпадъци и изхвърлянето им извън регламентираните места в горещите дни предизвикаха 57 пожара, което стана причина за предприемането на спешните действия по разчистването на замърсения район от страна на Община Казанлък.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram

One thought on “Налагат глоби на всички, отговорни за замърсяването в квартал „Кармен“ – Снимки и Видео

  1. И аз искам да не плащам такса смет.За тях може за мен не.

Comments are closed.