Най-младият състезател от Казанлък

13-годишният Любомир Синев от Ендуро клуб Севтополис е най-малкият състезател в хард ендуро дисциплината. В училище харесва английския, извън училище мечтае за световни стартове и награди. През лятната ваканция помага в сервиза на баща си, където се учи как се ремонтират автомобилни глави. Разговаряме с него в събота, първия ден от състезанието в Банско, който включва т.нар. навигация – състезателите получават джипиес координати и трябва да изминат пресечено трасе за време. След близо 60 км Синев приключва деня на второ място.

За спорта Любо коментира: Запали ме моят баща. От две години карам ендуро. Преди това около половин година карах мотокрос, за да разбера какво е усещането да си на мотор. От тази година съм с нов мотоциклет и с него много повече ми харесва, по-лесно ми е.

Помагам това и миналото лято в сервиза на тати. Нашето семейство има сервиз за моторни глави, на автомобили – шлайфаме, разглобяваме, мием, всякакви такива неща. И вече втора година помагам и ще продължа бизнеса, това мисля.

Източник: .racebg.net

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram