Най-голямата експозиция на Harley Davidson на гости в Стара Загора

От 27-ми юли до 15-ти август, ексклузивно и само в града на липите, всички почитатели на тази икона ще имат възможността да видят наживо най-голямата колекция от автентични машини на марката, да се запознаят с една от емблемите на американския начин на живот и да се докоснат до най-легендарните и диви модели на Harley. Уникалната по рода си колекция е допълнена от оригинални украси и декори, отразяващи развитието на марката през годините.

Live to Ride – Ride to Live / живея, за да карам, карам за да живея/ – е легендарното мото на всички запалени по Harley Davidson като начин на живот и на всички, които искат да са част от този вълнуващ свят – от 27 юли до 15 август в Mall Galleria Стара Загора.

Легенадарната марка мотори Harley Davidson отдавна са се превърнали в икона на свободния дух. Първият модел на марката се ражда през 1903 година, когато братята Дейвидсън и Уилям Харли създават своя първи мотор. На практика той представлява двигател с вътрешно горене, експериментално поставен от тях върху велосипед.

Още същата година новосъздадената компания „Харли Дейвидсън Мотор Корпорейтед“ пуска три бройки „серийно производство“ на „Харли Дейвидсън“, задвижвани от 0,4-литров двигател и достигащи максимална скорост от 40 км. / ч. През следващата година са монтирани 8 мотоциклета, а през 1905 – още 16. Така до 1906 г. производството достига 50 броя. В последствие са създадени много и най-различни модели и така се ражда една легенда.

Малко известен и любопитен факт е този, че рамите на първите мотори „Харлей Дейвидсън“ са създадени от бургазлията Димитър Дичев. Българинът остава в историята и с това, че е първият притежател на „форд“ в морския град и като инвеститор в първите електроцентрали край морето.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram