Над 400 фиданки засадиха казанлъшките социалисти

През почивните дни Младежкото обединение в БСП-Казанлък и доброволци се включиха в акция по залесяване край Града на розите. Над 400 фиданки засадиха младите социалисти. Те избраха да залесят отдел 132 от държавния горски фонд край Казанлък. 600 кв.м. залесени от младите социалисти се намират по пътя за Бузлуджа, където през октомври месец голяма част от гората беше поразена от снежна буря разразила се в района. Заедно социалисти и доброволци почистиха терена, терасираха го и засадиха над 400 двугодишни фиданки от дъб.

Инициативата на Младежкото обединение в БСП се проведе със съдействието на Държавно горско стопанство-Казанлък.

„Втора поредна година Младежкото обединение провежда акция по залесяване в района на община Казанлък. Миналата година залесявахме в село Ясеново. С тази инициатива всеки един от нас би искал да даде личен пример ”, заяви по време на залесяването председателя на Младежкото обединение в БСП – Теодора Иванова.

Тя допълни, че опазването и грижата за гората  трябва да са задължение на всеки български гражданин.

Тази пролет Държавно горско стопанство – Казанлък ще залеси малко над 70 – 80 дка гора край Казанлък.

„През есента и следващата пролет залесените декари ще за чувствително повече, защото през летния период ще имаме възможност да почистим поразените от снежната буря горски участъци и да подготвим терените за есенно залесяване.”, заявиха от ръководството на Горското стопанство. Те благодариха на социалистите за доброволческия труд по залесяване в един от най-засегнатите участъци в горския фонд от разразилата се буря на Димитровден.

В акцията по залесяване се включиха председателя на социалистите в Казанлък – Николай Терзиев, областния лидер на БСП – Васил Самарски, както и  талантливият руски режисьор и актьор  доц. Олег Ринге, който проведе майсторски клас в НЧ „Искра-1860”.

„Като разбрах за инициативата по залесяване на младежите с удоволствие реших да се присъединя към тях и да се включа в тази кауза.”, сподели гостът от Толияти.

zalesiavvane_1

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram