Над 120 млади хора от област Стара Загора ще бъдат гости на Конгреса на БСП

С  изключителна подкрепа се приемат предложените промени от лидера Корнелия Нинова

36 социалисти от област Стара Загора ще участват в заседанието на 49-ия Конгрес на БСП на 4 и 5 февруари в София. Да наблюдават хода на Конгреса са пожелали над 120 млади хора от областта – симпатизанти на левицата и нови членове, които ще бъдат гости в първия конгресен ден. 11 от делегатите са от общинската  организация   на БСП-Стара Загора.

Дневният ред включва обсъждане на  предизборната платформа на БСП за предстоящите парламентарни избори, на коалиционните отношения и промени в Устава на партията. „Идеята за промените беше провокирана от самите избиратели на последните избори.  И от повечето проведени отчетни конференции става ясно, че социалистите по места подкрепят предложените текстове от лидера ни Корнелия Нинова.”, сподели председателят на Областния съвет на БСП-Стара Загора Румяна Динева. По думите й с  изключителна подкрепа се приема предложената предизборна платформа на партията, която е насочена към народа, като Национален план за развитие на България с множество конкретни мерки. „Една от най-коментираните  подтеми в дискусиите по места беше подкрепата за младите семейства, образованието, здравеопазването, както и икономиката, насочена към родната индустрия.”,  обобщи дискусиите по платформата Динева.

Планът ще бъде популяризиран след неговото утвърждаване  от Конгреса. Предстои на следващото  заседание Областния съвет  на БСП  в Стара Загора да подреди листата и да актуализира структурите на Предизборния щаб. Националният партиен съвет ще определи водачите, позициите на евентуалните коалиционни партньори и гражданската квота в тях, след което ще приеме решение за окончателно подреждане на листите и регистрацията.

Областен съвет на  БСП – Стара Загора

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram