Награди за училища и детски градини, насърчаващи спорта сред подрастващите

Директори и преподаватели от училища и детски градини, участвали активно в тазгодишния Европейския ден на спорта в училище, бяха наградени от областната администрация в Стара Загора. Събитието се състоя в края на работната 2023 г., а награждаването направи заместник-областният управител Теодора Нончева, която поздрави директорите и преподавателите за инициативността и за добрата работа с децата. Тя изрази готовността на Областна администрация да подкрепя събития със спортна насоченост, които да насърчават младите хора, да подобряват двигателната им култура и умения и да възпитават любов към спорта.

Европейската инициатива се проведе за девета поредна година в България и в нея се включиха близо 800 учебни заведения от цялата страна. Те организираха различни събития с участието на над 150 000 ученици. Известни и обичани личности от българския спорт, сред които Христо Стоичков, Станка Златева, Тереза Маринова, Владимир Николов, Николай Бухалов, подкрепиха инициативата и дори се присъединиха лично към някои от спортните мероприятия.
В област Стара Загора в Европейския ден на спорта се включиха 46 училища и детски градини.

Според зададените предварително критерии и оценката на авторитетното жури на Сдружение BG Бъди активен, като най-добри практики са отличени извършените дейности от осем учебни заведения. Сред тях са 5 детски градини – „Ян Бибиян“, „Мир“ „Кипарис“ и „Мечо Пух“ от Стара Загора и ДГ „Здравец“, Казанлък, както и 3 училища – ОУ „Георги Кирков“, Казанлък, СУ „Васил Левски“, Гълъбово“, Второ основно училище „П.Р. Славейков“, Стара Загора. 

Подаръците за тези училища и детски заведения са спортни пособия.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram