Наградиха най-бързите в междуучилищно съревнование

За поредна година СКА „Пендарева” проведе междуучилищно съревнование, в подкрепа на спорта и за повече физическа активност сред подрастващите. Щафетата в парк „Розариум” тази година събра участници от 8 казанлъшки училища и представители на училището в Енина „Христо Ботев”. Първи стартираха най-малките участници – момичета и момчета 5-7 клас, като най-бързи бяха отборите на ОУ „Г. Кирков” и „Мати Болгария”.

 Без изненади в три от възрастовите групи -8-10 клас момичета и момчета, и девойки 11-12 клас, победители са възпитаниците на СКА „Пендарева”, домакини на състезанието. В неочаквана развръзка при юношите, победата грабна отборът на Хуманитарна гимназия „Св. Св. Кирил и Методий”, която няма пропуск при участията си в традиционното ученическо съревнование, организирано от спортния клуб на Пендарева и Общината.

Масовото участие тази година на казанлъшките училища беше поощрено с вкусни подаръци . Торти с изображение на медали получиха всички, подкрепили намеренията за популяризиране на спортните дейности в училищата.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram