Модернизират Заводи 4 и 5 на „Арсенал“

В „Арсенал“ ще бъдат разкрити 1000 нови работни места, а в производството ще бъдат инвестирани милиони левове за супер ново оборудване. Инвестициите ще бъдат направени в близките 2-3 години, каза изпълнителният директор на дружеството Николай Ибушев по време на традиционното тържество по повод годишнината на завода.

Арсеналци отбелязаха вчера 90 години от установяването на завода в Казанлък. Разширяването и модернизирането на оръжейното производство щяло да засегне двата най-големи завода – 4 и 5, както и цех 600 на основната площадка. Вече са закупени 20 супермодерни японски металообработващи машини с цифрово-програмно управление, които щели да пристигнат съвсем скоро в оръжейната.

Големите инвестиции в оръжейното производство били резултат от сключените дългосрочни договори с чуждестранни партньори. „Най-радостното е, че част от тях са за съвсем нови оръжейни продукти като сълзотворни и ръчни гранати“, казва шефът Ибушев. Според него времето, когато за всяка нова сделка са били назначавани на пожар нови оръжейници, а след това освобождавани или пускани в продължителен отпуск, е безвъзвратно отминало. Това се потвърждавало и от сериозното увеличение на работните заплати с 20% от 1 септември. Става дума за инженерно-технически кадри, които били около 40 на сто от няколкохилядния колектив на „Арсенал“.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram