Модерен физкултурен салон за учениците на ОУ „Мати Болгария“

В часовете по спорт възпитаниците на ОУ „Мати Болгария“ ще имат възможността да тренират и развиват физическата си култура благодарение на модерните съоръжения и оборудване в обновения салон. За реновирането му училището влага единствено собствени средства, като залата е снабдена със съвременни фитнес уреди, подходяща настилка и най-добрите пособия за спорт, осигурени от учебното заведение. Над 200 квадратни метра – зона, свободна за спорт и физическа активност за децата, както и удобни съблекални.

С игра на народна топка днес, 14 октомври, символично бе открит обновеният физкултурен салон на ОУ „Мати Болгария“.

В съревнованието участваха ученици от петите класове, а специален гост на откриването бе Стефан Кичуков от Федерация „Народна топка България“.

Едно от първите училища, практикуващи познатата през годините народна топка, е казанлъшкото ОУ „Антон Страшимиров“. В „Мати Болгария“ също залагат на развитието на този спорт, все по-популярен в наши дни сред учащите се и предпочитан от децата. За тези игри са осигурени подходящите топки, изработени от текстил, изключително леки, а при удар и безболезнени. С любимата игра на поколения българчета, чрез културата и спорта, целта на тези занятия е у подрастващите не само да се развиват физическите им качества, но и да се работи върху самочувствието и екипната работа.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram