Младите социалисти стартираха инициативата „Здравей, съседе” в област Стара Загора

Теодора Иванова: Хората искат уредени градски територии и социална политика

 

Младите социалисти от област Стара Загора стартираха инициативата „Здравей, съседе“. „Тя цели  да накара отговорните институции да свършат работата, за която с години гражданите очакват в своите квартали, улици и малки населени места”, това каза областният координатор на Младежкото обединение (МО) Климент Пенчев. Той призова председателите на младите социалисти по места да придвижат своевременно въпросите на гражданите, с които се срещат, до администрациите и служителите, чиято дейност е именно такава и им се плаща за това. Новата инициатива бе обсъдена на заседание  на Областния съвет на МО в края на седмицата.

„Ще продължим да работим за хората, така както обещавахме в предизборната кампания и ще следим за действията  на съответните служби”, подчерта Пенчев. По думите на младите активисти жителите се обръщат към тях със своите проблеми, дори когато са в опозиция, защото са убедени, че те ще извървят всички стъпки, за решаването им. Повече от половината членове на Областния съвет на МО в БСП са общински съветници – Климент Пенчев (Стара Загора), Теодора Иванова (Казанлък), Гено Генов и Камен  Мартинов (Чирпан), Румен Янков (Гълъбово), Янко Щерев (Мъглиж),  Мариана Тодорова (Гурково) и Златина Иванова (Опан).

„При срещите ми с гражданите те настояват да бъдат установени и причините за забавянето на отговорите на институциите”, каза младежкият лидер на казанлъшките социалисти Теодора Иванова. Според нея хората вече не приемат отрицателните отговори на служби, свързани с неуредици в градските територии, с въпроси от сферите на заетостта и социалната политика, когато текстовете на закона позволяват решение.

Кампанията ще насърчи хората да са граждански активни и да изискат от институциите, които трябва да се грижат за хората и кварталите, за политиката и стратегиите в населените места.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram