Младите от „Казанлък“ с два поста в националния за девойки

Учудващо само две от най-талантливите млади състезателки на „Казанлък Волей “ бяха включени в състава на девическите националки за предстоящото предстоящото Европейско първенство за девойки младша възраст, на което България е домакин от 28-и март до 5-април. Това са разпределителката Василена Папанова и посрещачката Диана Казакова.
Двете „рози“ получиха повиквателни от държавния селекционер Радослав Бакърджиев и започнаха подготовка с националния отбор за девойки младша възраст в столичната зала „Христо Ботев“.
Младите националки бяха събрани за първи път на 12 януари, когато за три дни проведоха няколко тренировки заедно. След това момичетата бяха извикани още два пъти на лагери, които продължиха по 10 дни. Сега до започването на важния еврофорум националките ще се подготвят в столицата.
Към основната група от 16 състезателки трябва да се присъедини и Василена Папанова от Казанлък. Това ще стане след изиграването на мачовете от четиринадесетия кръг на женското първенство този уикенд.
Мачовете от еврошампионата ще бъдат в Пловдив и в Самоков, като нашите момичета ще играя в предварителната група в града под тепетата.
След изиграването на мачовете от всички квалификационни групи през изминалата седмица са ясни и останалите 11 участника в турнира – Полша, Сърбия, Русия, Италия, Холандия, Белгия, Турция, Германия, Гърция, Чехия и Словения.
Българският отбор попадна в една група на Евроволей 2015 заедно с Белгия, Турция, Холандия, Полша и Чехия.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram