Митрополит Антоний идва в Казанлък, за да освети реплика на Самарското знаме

За 10 октомври е планирано заседание на Епархийския съвет на Старозагорската митрополия, което ще вземе решения, свързани с провеждането на избор за нов митрополит, съобщи сайтът dveri.bg.

Припомняме, че през миналата седмица Светият Синод освободи досегашният владика Галактион, чието влошено здраве вече година не му позволява да изпълнява функциите си и назначи за временен митрополит, до провеждане на избори за нов, владиката на Западно- и Средноевропейската епархия митрополит Антоний. Негово Високопреосвещенство пое ангажиментите на временно управляващ епархията и е включил участия в събитията на епархията в своя график до средата на месеца, уточнява още dveri.bg.

 

На 5 октомври митрополит Антоний ще вземе участие в празника на Стара Загора, а на 6 октомври ще гостува на областния управител по негова покана.

 

На 7 октомври владиката ще се срещне с кметицата на Казанлък Галина Стоянова и ще освети реплика на Самарското знаме в града.

 

На 8 октомври временно управляващият епархията митрополит ще оглави св. Литургия за храмовия празник на църквата „Св. Игнатий Старозагорски“ в Стара Загора.

 

 

На 14 октомври владика Антоний ще оглави св. Литургия за храмовия празник на църквата „Св. Петка“ в Нова Загора, а на 19 октомври в храм „Св. Иван Рилски“ в гр. Харманли.

 

Паралелно с това митрополит Антоний ще продължи да изпълнява ангажиментите си и към Западно- и Средноевропейска епархия, на която е титуляр. Той планира за празника Рождество Христово Старозагорска епархия да има нов митрополит.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram