Министър Порожанов е кадър на казанлъшкия „Арсенал“

Служебният министър на финансите Румен Порожанов, назначен на поста вчера от президента, от 1993 г. до 2014 г. е заемал различни ръководни длъжности в реалния и в публичния сектор, сред които председател на Борда на директорите на „Арсенал“ АД-Казанлък (1993-1999 г.)

Дългогодишният служител на Министерството на финансите в периода 1992-1995 г. е експерт в отдел „Финансиране на специални дейности“, който отговаря за финансите на фирмите в отбранителния сектор.

Името му беше посочвано  за евентуален министър на земеделието, но той поема един от най-тежките ресори в момента – финансите – заради исканата, но негласувана актуализация на бюджета и заради кризата с КТБ.  Служебният министър трябва да направи  пълен анализ на държавните финанси и да подготви проект за ревизия на бюджета, който да бъде гласуван още в първите дни на следващия парламент.

Порожанов е магистър е по „Аграрен бизнес, икономика и мениджмънт“ и по „Отбранителна индустрия, икономика и мениджмънт“ от Университета за национално и световно стопанство в София.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram