Министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева се срещна с областния управител на Стара Загора Живка Аладжова

Министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева се срещна с областния управител на Стара Загора Живка Аладжова . На срещата присъства кметът на община Стара Загора Живко Тодоров.
Областният управител приветства министър Терзиева, за това, че е избрала област Стара Загора, за провеждане на официална годишна конференция за представяне на напредъка по изпълнениe на Оперативна програма „Регионално развитие“ 2007 – 2013 г. Това е знак, че Регионалният министър оценя икономическото развитие, потенциалите на региона и възможността да се привлекат инвестиции, обърна се към присъстващите Аладжова. Местоположението на региона е стратегическо и дава възможност за реализиране на инфраструктурни проекти. Надяваме се, с подкрепата на експерти от Министерството на регионалното развитие и лично на министър Терзиева, тези проекти да се реализират в този мандат, завърши приветствието си Областния управител Живка Аладжова.
На пресконференцията за медиите Терзиева съобщи, стойността на проектите, финансирани по ОП „Регионално развитие“, които се изпълняват територията на област Стара Загора. Общата им стойност е над 80 млн.лв. А общата стойност на инвестициите по програмата в областта е над 118 млн.лв. На първо място по инвестиции е община Стара Загора с 57 млн. лева.
Министър Терзиева определи общото състояние на републиканската пътна инфраструктура в областта като задоволително. Тя информира, че догодина второкласният път Раднево-Нова Загора ще бъде изкърпен в най-лошите участъци, а до края на 2016 г. да бъде направена рехабилитация по програма „Транзитни пътища V“. През пролетта на 2014 г. ще стартира ремонта на надлеза на Николаево с финансиране от аварийната програма на АПИ. По програма „Транзитни пътища VІ“, която ще стартира през 2015 г., е заложена рехабилитацията на 113 км републикански пътища на територията на област Стара Загора.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram