МИГ ще помага на местните общности в усвояването на европари

От 11:00 часа днес в залата на Младежки дом – Казанлък ще се проведе информационна среща за възможностите за финансиране на проекти от бюджета на Местна Инициативна Група и помощта която тя може да окаже на местните общности.

Община Казанлък е партньор на Община Мъглиж и Община Гурково  по проект, финансиран по Програмата за Развитие на Селските Райони 2014-2020 г., мярка 19 „ Водено от Общностите Местно развитие “, подмярка 19.1. „Помощ за подготвителни дейности“.

В рамките на проекта ще бъде учредена Местна инициативна група (МИГ) и изготвена Стратегия на Водено от общностите местно развитие с територия, обхващаща всички населени места, попадащи в административните граници на Община Казанлък, Община Мъглиж и Община Гурково с изключение на град Казанлък (административен център на община Казанлък), в строителните му граници.

Проектите, включени в Стратегията, могат да бъдат финансиране през бюджета, управляван от учредения МИГ, от следните източници:

  • Програмата за развитие на селските райони 2014-2020;
  • Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020;
  • Оперативна програма „Иновации и конкурентноспособност“ 2014-2020;
  • Оперативна програма „Околна среда“ 2014-2020.

Община Казанлък организира информационна среща за местната общност за възможностите и ползите от наличието на Местна Инициативна Група  на територията на общините и помощта която тя може да окаже на местните общности .

 

Информационната среща ще се проведе: На 26.02.2016 г. от  11:00 часа в залата на Младежки дом – гр.Казанлък, ул. Капрони, № 1-И

 

Община Казанлък

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram