Международен фолклорен фестивал 2018

Международният фолклорен фестивал е престижно събитие, част от програмата на ежегодния Фестивал на розата, организиран от Община Казанлък. МФФ е с дългогодишна история, в който през годините са участвали групи от всички краища на Европа и света. След кратко прекъсване, през 2013 година провеждането на фестивала е възобновено от Кмета на Община Казанлък – г-жа Галина Стоянова.

Тази година във фестивала ще участват ансамбли от побратимените на Казанлък градове – Надканижа, Унгария; Търговище, Румъния; Кацаго Сан Мартино, Италия; Дзинан, Китай, Верия, Гърция; Димотика, Гърция; Кочани, Македония и Блида, Алжир.

Заповядайте в рамките на три последователни дни  – 01.06 – 03.06. 2018 г. /петък, събота, неделя/ да се насладите на народни танци и изпълнения от всички краища на света. Участниците във фестивала ще играят на централния площад и ще дефилират по улиците на града, като показват изкуството си. За финал ще се включат в празничното карнавално шествие по казанлъшките улици.

Това е един прекрасен повод да срещнем приятели, да им разкажем за омайната роза и за безценното розово масло, да им покажем долината, но и да научим повече – за техните традиции и обичаи, за техните празници и фолклор.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram