Междуведомствена комисия ще инспектира язовир „Колена”

Със заповед АП-07-ЗД-425/29.12.2014 г. Областният управител инж. Георги Ранов
определи състав на Междуведомствена комисия за проверка на язовири на територията на област Стара Загора. Проверката визира техническото и ескплоатационното състояние на водни басейни с неопределена собственост, по списък, изготвен от Министерството на околната среда и водите. Междуведомствената комисия извършва инспекциите по график, утвърден от Областния управител.
Утре, на 21 януари, инж. Георги Ранов, заедно с пресдедателя на Комисията – Маноил Манев, заместник областен управител, експерти от Басейнова дирекция – Пловдив, експерти от Областна администрация, представители на Община Стара Загора, на РД ПБЗД, на „Напоителни системи” ЕАД, началник на Язовирен район към НЕК ЕАД – Предприятие ” Язовирни каскади” ще извършат инспекция на язовир Колена, който е в горепосочения списък.
Във фокуса на проверката ще бъде както техническата докуметнация и документацията за собственост, така и състоянието на язовирната стена, преливникът и основният изпускател.
Резултатите от извършената проверка ще бъдат огласени в медийното пространство. Начален час на инспекцията на язовир „Колена” е 9,30 часа.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram