Медали за „Киара-Н“ и „Роза“ от Международен турнир

Христиан Въгляров и Ксандриния Капелова, смесената танцова двойка на клуб „Киара-Н“ и „Ксани денс“, спечелиха сребърни медали от Международения турнир в Русе при изпълнение на стандартни танци и останаха с четвърто място на „латина“. От Зоновото първенство в Русе , клас 11Д двойката е отново първа, а съотборниците им  Георги Аспарухов /“Киара-Н“/и Теодора Стайкова  /“Роза“ Казанлък/са със сребърни медали в клас 18 Д.  С трето място са Мартин Вакавлиев и Тиана Кочешева /13 Е/. Двойката Стилиян Христов – Тоня Келчева игра на финал и завърши на пето място в клас 13 С. Треньори на казанлъчани са Николай Тенев и Антония Каярова.

radeviС медали от Зоновото първенство, два бронзови медали са и два от дуетите на клуб „Роза“- Павел Пинтев и Йоанна Велева /клас 13 Д/ и Благовест Бойчев – Елис Костадинова /15 Д/. Шести във финалното подреждане са Пламен Божев и Паулина Танева в клас 18 С. Треньори на децата от КСТ „Роза“ са Петър и Ваня Радеви.

В състезанието се включиха танцови двойки от над 20 държави, сред които Италия, Дания, Естония, САЩ, Германия, Израел, България и други. Тази година в надпреварата участваха над 400 двойки, като 15 от тях са от Топ 50, а близо 20 са от русенския Клуб по спортни танци „Настроение“. Те бяха оценявани от съдии, представители на различни държави.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram