МБСП: Нужна ни е модерна посока, за да сме фактор!

„Повечето млади хора, които живеят в областният град  не се чувстват горди старозагорци”, това подчертаха младите социалисти от Стара Загора, които се събраха, за да формулират насоки за своите  действия. В дискусията участваха над 60  членове на БСП, лидерът на социалистите Валентина Бонева, ръководителят на Групата съветници на левицата в местния парламент Борис Боричев и председателите на областната и общинската структура на Младежкото обединение Климент Пенчев и Диана Михалева.

Младите хора, насърчени  от Бонева към откровеност и от Боричев  към искреност, започнаха да споделят  своите и на приятелите си проблеми, които нямат цвят и партийна принадлежност. „За нас е болезнено отношението, което има в обществото изобщо към младите хора, за да намериш работа ти трябват връзки. Към въпросите на младите, свързани с местния живот, в общинската администрация се отнасят зле, просто защото си млад”, открито заговориха всички. Според тях  препятствията на практика са повече  за младия човек, отколкото уредените неща. Те  недоумяват как, ако 260 са служителите в кметската администрация, то 90 от тях са пенсионери, а се говори за модерно общество и нова политика.

„Днес градските  проблеми се „замитат” или се изместват от фокуса на обществеността, не се говори достатъчно за безопасните решения на опасните кръстовища, местната изпълнителна власт се държи високомерно, а в кварталите едни и същи проблеми си  стоят на дневен ред”, това трябва да се промени, ние не трябва да отстъпваме, обобщиха младите социалисти. Според 24-годишната Милена Петрова социалната политика, която е водил кабинетът Орешарски трябва да продължи, тъй като майките са доволни от социалните плащания и това е част от мерките за  промяна на статуквото. „Правилна, модерна и социална посока е нужна на БСП, за да е фактор”, смята 19-годишният Николай Митков. По финалните думи на Диана Михалева стана ясно, че младите хора  отново ще се съберат, за да подредят план с инициативи и стъпки на действия, но преди това ще проведат своето отчетно –изборно събрание, част от кампанията, която тече в общинската организация.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram