Масови обири и кражби в региона

Откраднати от офиси и фирми са близо 20 хиляди в региона. Извършени са 6 обира за денонощие.  Масово са взломявани каси, крадени са компютри и техника

52-годишен казанлъчанин е заявил, че три маскирани лица проникнали в двора на фирма, намираща се в с.Габарево и след като взломили алуминиева входна врата, проникнали в офис сграда, където мъжът спял. След като го заплашили с нож, маскираните лица взломили метален шкаф и отнели пистолет „Хеклер и Кох” и ловно нарезна карабина „Бенели”, а от шкаф извършили кражба на часовник „Ролекс“.

70 лева са откраднати от офис в гр. Крън.  Неизвестен извършител, след като взломил алуминиева входна врата, проникнал в офиса и извършил кражба на метална каса, отнел сумата в нея. В близката фирма са изгорели с 310 лева отнети от две метални каси, откраднали са и два преносими компютъра.

Кражбите и взломовете на 15-ти февруари продължават. Подаден е сигнал  за разбити офиси на фирма, намиращи се в землището на с.Дунавци. След като са разбити вратите е откраднат преносим компютър и празна метална каса, която е намерена взломена в двора на фирмата.

Извършена е взломна кражба от вагон – работилница на ЖП участък – с.Тулово От там е отнето оборудване.

На 15-ти февруари в с.Долно Сахране, крадци са проникнали през прозореца и са влезли в  офиса на фирма и извършил кражба на метална каса с намиращата се в нея сума от 14500. По случаите е образувано досъдебно производство.

Полицията съобщава, че са установени крадците на бутилки с марков алкохол от магазин на бул.”Александър Батенберг” в гр.Казанлък. 22-годишните Х.Н. и Б.Ц от гр.Казанлък, 16-годишен младеж от гр.Суворово, обл.Варна и 14-годишно момиче от гр.Казанлък.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram